Tuinen van Joffers                                                              

EEN IMPRESSIE VAN ENIGE JOFFERTUINEN

tuin van Dorine:

Dorine heeft een pottentuin en als je denkt dat dit minder werk is dan een gewone tuin, heb je het mis!

Dorine besloot dat haar tuin zich niet zo goed leende om er een conventionele tuin van te maken en ging toen maar aan de potten! Ze heeft een onvoorstelbare hoeveelheid!

Is dit niet fraai? Bij het binnengaan van de tuin, zie je meteen deze prachtige brievenbus.

Als je denkt dat dit het zo ongeveer is, heb je het mis......

Hier gebeurt het allemaal......! Stel je voor, al die potten, niet te tillen, ze moeten elk voorjaar naar buiten worden gesleept en elk najaar weer naar binnen!

Dorine heeft ook een kas. Daar zijn de meeste andere Joffers wel een beetje jaloers op. Soms nestelt er zelfs een vogeltje tussen de exotische planten....

Mooie felle kleurtjes, daar houdt deze Joffer van.

Niet alleen het toch ruime terras maar ook de gevel zit vol planten: klimmers. Dit is Convolvulus met grote knalblauwe bloemen.

Maar ook een fraaie selectie Passiflora's behoort tot de verzameling. Hierin gespecialiseerde kwekerijen kan Dorine niet achteloos voorbij gaan....!

Dorine en haar man zijn vurige paardenliefhebbers en de tuin getuigt daarvan. Elk paard dat naar de paardenhemel ging wordt hier herdacht, in loving memory.

Dit verklaart alles! Jammer voor de nazaten....

Nog zo'n prachtige potplant. Een echte beauty!

Dit beeld werd door Dorine herself gemaakt. Ze ziet het zelf niet maar de gelijkenis met haar echtgenoot is onmiskenbaar!

Dol is Dorine op deze felle schoonheid, mooi gecombineerd met een
zachtaardige zusje.

Dorine houdt niet van halve maatregelen: dit bord is bedoeld voor haar  hubby. Die legde steeds dingen op de verkeerde plek. Reuze idee, verdient navolging!

In de "gewone tuin" ligt een ontluikend kruidentuintje, lekker in de zon!

En last but nog least: Tikoes, de geliefde huisgenoot die zeer bemind wordt.

En als Dorine weer die ontelbare potten heeft voorzien van water, de verdorde bloempjes eruit heeft geplukt en alles heeft bemest en in nieuwe combinaties heeft herschikt, zit ze samen met haar echtvriend in deze stoelen, bij het geluid van een zacht kabbelend watertje dat je hier wel niet ziet maar dat weldadig op de achtergrond aanwezig is!

 

 

 


 

Klik door naar de tuin van .


naar boven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

=======================================================