DE GROENE JOFFERS                                                               

WELKOM OP DE WEBSITE VAN DE GROENE JOFFERS !

Vanaf juni 2018 gaat de website verder als

http://groenejoffers.blogspot.com/

De Gelderse tuinclub de Groene Joffers (Eerbeek en omstreken) werd opgericht in 1989 en bestaat uit een dertigtal dames. Tuinheren hebben wij helaas niet in ons midden maar wie weet wat de toekomst nog in petto heeft! Waar houden wij ons zoal mee bezig:

Tijdens het groei- en bloeiseizoen bekijken wij tuinen van eigen leden en van andere tuinclubs. In voor- en najaar organiseren we een stekkenruilmiddag en aan het eind van het seizoen een themadiner dat door de Joffers gezamenlijk gekookt en genuttigd wordt.

Eenmaal per jaar wordt, gedurende een weekend in juni, een tuinreis gemaakt. Daarbij bezochten wij tuinen in Nederland, BelgiŽ, Duitsland en Engeland. 
Jaarlijks vindt er een uitwisseling plaats tussen onze en een andere tuinclub. Dankzij het opmerkelijke feit dat tuinliefhebbers niet alleen groene vingers hebben maar ook de bak- en kookkunst uitstekend verstaan, zijn dat altijd bijeenkomsten waar heerlijk gesmikkeld en gesmuld wordt.

Onder onze Joffers zijn er velen met bijzondere talenten. Dat leidt ertoe dat wij ook in de winter samen leuke en leerzame dingen organiseren. De ene Joffer geeft een cursus tuinaanleg, de andere leert ons potten bakken en weer een ander geeft ons een kijkje in het vermeerderen van gladiolen. Zo is er bij de Groene Joffers altijd wat te doen.

Binnen onze tuinclub zijn leden met prachtige tuinen. Bent u geÔnteresseerd in een bezoek of in een uitwisseling, neemt u dan contact met ons op. Ook krijgen wij graag tips voor mooie tuinbezoeken.

Wandelt u eens rond door onze website, laat ons eens weten (gastenboek) wat u er van vindt, misschien hebt u wel aardige suggesties, of wilt u onze Joffers eens uitnodigen bij uw eigen tuinclub....

Onze huisfotograaf: Tineke Heidenis.
Meer van haar is te zien op www.natuurfragmenten.nl

naar boven